• ΓΛΑΥΚΩΜΑ

    glaukoma-edragkiotis

Ζητήστε Ραντεβού

κλείστε το Ραντεβού σας με τον Οφθαλμίατρο σήμερα καλώντας στο 2310 443342

ή στείλε email

ΓΛΑΥΚΩΜΑ

Τι είναι το γλαύκωμα;

Γλαύκωμα, είναι η πάθηση που θεωρείται η βασική αιτία πρόκλησης τύφλωσης για τους περισσότερους ανθρώπους που καταλήγουν αόμματοι στο κόσμο.

Αποτελεί ύπουλη νόσο και μπορεί να εμφανίζεται είτε σε όλες τις ηλικίες, εκτεινόμενη με την πρόκλησή της σε νεογέννητα βρέφη, μέχρι και ηλικιωμένους.

Έχει κληρονομική προδιάθεση και μπορεί να εμφανίζεται με διάφορες μορφές. Η γνωστότερη και πιο συνηθισμένη από αυτές είναι το χρόνιο απλό γλαύκωμα

Ποια είναι τα συμπτώματα της νόσου;

Η πάθηση δεν έχει συγκεκριμένη συμπτωματολογία, και γίνεται αισθητή όταν έχει φτάσει στην τελική μορφή της όπου οδηγεί στον ολική τύφλωση. 

Έτσι, η διάγνωση μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο από τις εξετάσεις που διενεργούνται σε κάποιο οφθαλμιατρείο ή οφθαλμολογικό κέντρο από ειδικευμένο οφθαλμίατρο. Οι βασικές εξετάσεις, είναι η μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης, η βυθοσκόπηση και η μέτρηση των  οπτικών πεδίων.

Υπάρχει θεραπεία για την νόσο;

Το γλαύκωμα είναι μια χρόνια νόσος που δεν θεραπεύεται. Το μόνο που μπορεί να γίνει με την κατάλληλη θεραπεία είναι η ρύθμιση της ενδοφθαλμικής πίεσης  για να αποτραπεί η βλάβη στο οπτικό πεδίο.

Για να συμβεί αυτό αρχικά χορηγείται φαρμακευτική αγωγή, ενώ αργότερα γίνεται εγχείρηση με laser.

Παράλληλη η αποφυγή της τύφλωσης από την πάθηση  εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από την πειθαρχία που επιδεικνύει ο ασθενής στις συμβουλές του γιατρού.